Skip to main content
Levante UD

La consellera i portaveu Maribel Vilaplana exposa les principals línies estratègiques del club

There are no reactions yet. Be the first!

La portaveu i membre del Consell d'Administració del Levante UD, Maribel Vilaplana, compareix per a explicar l'operació econòmica i les línies estratègiques del club i assegura que la plantilla de l'equip masculí no pot eixir al camp “amb la pressió d'un ascens sinó amb la il·lusió de ser cada dia millors i mostrar el seu millor futbol a l'afició”.

Estabilitat, ordre, especialització i diversificació de les funcions són algunes de les directrius que guien al nou Consell d'Administració del Levante UD que encara no està conformat del tot, però l'objectiu del qual és tindre una funció “més activa, operativa i executiva”. Vilaplana ha assenyalat que la perspectiva a partir d'ara serà “molt assenyada, molt professional i amb una gran implicació per totes les parts”.

 

Estabilitat econòmica i tranquil·litat

Maribel Vilaplana ha animat a mantindre l´”orgull granota” perquè “l'afició és el més important i mereixem estar veritablement il·lusionats per a gaudir del millor futbol” i ha reconegut que l'objectiu és que l'estabilitat i la tranquil·litat en els comptes i en l'economia porte “a que es parle menys dels despatxos i més dels equips i de tots els seus èxits”.

 

L'operació econòmica de José Danvila

“Pel que respecta al senyor Danvila, com a Conseller Delegat, vull que quede clar que en cap cas ve a apropiar-se del club. No és l'amo del Levante, ni res que se li semble”, així de categòrica s'ha mostrat Vilaplana que ha volgut deixar molt clar que Danvila ve a ajudar al club en un moment puntual i delicat per a realitzar una rigorosa gestió econòmica i que els equips tornen a centrar-se en els seus objectius esportius.

 

Tots els detalls en una roda de premsa amb desenes de preguntes

Una vegada conclòs el procediment de ratificació de la proposta, el Levante UD ha volgut compartir tots els detalls per a “evitar especulacions que no sols són innecessàries sinó que a més no contribueixen precisament a generar eixa estabilitat que tots estem buscant”. Esta proposta s'estructura de la següent manera: un préstec participatiu per import de 10 milions d'euros a un interés del 7,5% i la compravenda d'un paquet accionarial equivalent al 50% de les accions propietat de la Fundació i per un valor de 5 milions d'euros. Això es tradueix en què José Danvila, amb esta operació financera, adquireix un 30% del club en comprar el 50% de les accions que posseeix la Fundació. És a dir, el control continua estant repartit entre Danvila amb el seu 30%, la Fundació amb un altre 30% i el 40% restant segueix en mans dels accionistes minoritaris, de la massa social llevantinista.

 

L'ingrés es realitzarà el 23 d'octubre

Maribel Vilaplana també ha aclarit que els diners aportats amb el conseller José Danvila s'ingressarà en els comptes del club el pròxim 23 d'octubre, “perquè es tracta d'una operació on Danvila està invertint molts diners i també precisa de les seues pròpies garanties”. Al llarg d'este mes de setembre s'està realitzant una revisió comptable, la qual cosa es coneix com una auditoria legal o DUE, per a verificar que la situació jurídica i econòmica és exactament la que s'ha comunicat. “És un procés lògic i a més necessari per a sanejar qualsevol societat”, afig Vilaplana. Una vegada superat este procediment, les tres setmanes posteriors es dedicaran a la firma de contractes i el 23 d'octubre està previst que la inversió arribe al club.

Respecte per què no existeix urgència perquè el club compte ja amb la liquiditat que necessitava, Vilaplana ha destacat el treball realitzat pel director esportiu, Felipe Miñambres, que ha realitzat “unes vendes que han generat una caixa d'uns 20 milions, la qual cosa garanteix una solvència al club fins almenys el mes de novembre”.

Assegura la portaveu del Levante UD que José Danvila realitza l'aportació econòmica “a canvi de la gestió del club pel que ha de prendre mesures a nivell econòmic que no seran fàcils”, encara que a preguntes dels periodistes ha assenyalat que l'objectiu no és realitzar un ERE sinó vore la millor manera de poder ajustar totes les despeses. “Es canvia d'una gestió molt personalista i presidencialista a una de gestió on el consell serà molt operatiu. Abans tot estava molt centrat en una persona i ara està molt diversificat”.

 

El nou consell encara no està complet

Per la seua part, Puri Naya, nova directora de Comunicació i Relacions Externes del Club, ha agraït el treball realitzat als anteriors membres del Consell d'Administració i ha repassat els noms i càrrecs de les persones que ara el conformen i que són: Pablo Sánchez com a president, Braulio Pastor com a vicepresident, José Danvila com a conseller delegat, Ruth García com a consellera, Héctor Blasco com a conseller i la mateixa Maribel Vilaplana que hui compareixia i que ha volgut aclarir que no es tracta de “continuisme, i ho diem amb el màxim respecte per les persones que han protagonitzat la història del club en els últims anys. És una evolució. El paper del nou consell és observar, escoltar, aprofitar tot el bo i redirigir el que es considere oportú”.

 

Finalment, Naya ha assenyalat que espera tindre amb la complicitat de tots els periodistes per a poder comptar esta nova etapa que el Levante UD inicia amb il·lusions renovades i en la qual prevaldrà la informació, la proximitat, atenció, empatia i escolta activa de totes les persones que tenen relació amb el Levante UD, des dels mitjans, passant per les empreses, les penyes i amb elles, per descomptat, l'afició.